BERGTATT en rallaropera

 

Nicolay Lange-Nielsen,

manus, regi, film, voiceover

Nicolay Lange-Nielsen, skuespiller, dramatiker, regissør, har studert ved Statens Teaterhøgskole, og ved Universitetet i Oslo (teater, litteratur og media). Han var i mange år engasjert i skuespillerensemblet ved Nationaltheatret, og har dessuten hatt roller i en rekke TV-drama og filmproduksjoner – bl.a hovedrollen i “En Håndfull Tid”. Dessuten spilte han i 6 år rollen som “Ragnar” i Hotell Cæsar i seriens begynnelse. I det siste har han regissert flere TV-dramaer og skrevet manus for både teater og film. I tillegg opplever han for tiden stor suksess med forestillingen Ulv og Engel – et møte med Leonard Cohen, der han både synger og spiller rollen som Cohen, samt har skrevet manus, regissert, og stått for oversettelser. Forestillingen fikk strålende kritikker etter premieren i 2008, og reiser fortsatt rundt på store og små arenaer i Norge. Lange-Nielsen har også vært medeier/seniorpartner og kreativ konsulent i Flying Pigs Consulting.

Emma Rowena Hansen,

pianist, arrangør, musikalsk ansvarlig

 

Emma Rowena Hansen, pianist, musikalsk ansvarlig, produsent og initiativtaker til "Bergtatt", har studert ved Trøndelag Musikkonservatorium, ved NTNU (musikk og drama), og ved Norges Musikkhøgskole. Hun har vært frilanser siden 1999 som pianist og akkompagnatør, og har jobbet med mange av våre fremste sangere – innen både opera og andre genre – samt med dansere, skuespillere og andre instrumentalister. Hun var med på å grunnlegge gruppen Opera i Tiden i 2001, der hun også har vært daglig leder og økonomiansvarlig siden starten. I 2008 “krysset” hun over til mer “populær” og delvis improvisert musikk. Hun har siden da vært engasjert som fast pianist og vokalist i Lange-Nielsens forestilling Ulv og Engel – et møte med Leonard Cohen, og samarbeider dessuten for tiden med skuespiller og pop/visesanger Sibeth Hoff. I tillegg jobber hun med resitasjon, og som lydbokinnleser.

Bente Eggum Johannessen,

sopran/kokka Anna

Bente Eggum Johannessen, sopran, rollen som ”kokka” og initiativtaker til "Bergtatt"- har studert ved Østlandets Musikkonservatorium og Statens Operahøgskole. Hun har også studert 1 år privat under professor André Orlowitz i København. Hun debuterte på Den Norske Opera som Adele i Flaggermusen, og har siden 2001 både hatt roller ved DNO og i andre produksjoner over det ganske land. Hun grunnla – sammen med Emma Rowena og Hildegunn Coucheron – gruppen Opera i Tiden i 2001 (www.operaitiden.no). Med Opera i Tiden har hun opptrådt på alle slags arenaer og store og små produksjoner og konserter i hele Norge – i tillegg til gjentatte opptredener på TV og Radio. Gruppen har også gitt ut en CD: Skjønne Natt – en julecd – som mottok fantastiske kritikker fra den norske presse i 2004. Opera i Tiden har dessuten holdt konsert i Sjømannskirken i N.Y, samt på Capri (Italia), i Hamburg og på Nyborg Slottskonserter i Danmark. Hun har også holdt masterclass for sangstudenter - senest på St Olaf College i Northfield, Minnesota.

 

Henrik Engelsviken,

tenor/rallarbasen Johann

Henrik Engelsviken, tenor, har studert ved Norges Musikkhøgskole i Oslo, og Statens Operahøgskole. Han har vært engasjert som solist ved Den Norske Opera siden 2007 – med et stort antall hovedroller: Pinkerton i Madame Butterfly, Cavaradossi i Tosca, Alfredo i La Traviata, Don Carlos i Don Carlos, m.fl. Hans repertoar er stort. I tillegg har han vært gjestesolist i bl.a Stuttgart, Mörbisch, Warsawa, Shanghai. Han har dessuten hatt gjesteopptredener i flere operaoppsettinger rundt om i Norges land, samt med gruppen Opera i Tiden, der Bente og Emma er medlemmer.

 

Stevica Krajinovic,

baryton / Hr. Ingeniør Jæger

Stevica Krajinovic, baryton, har vært fast ansatt i Operakoret siden 2006. Han har sin musikkutdannelse fra Musikkakademiet i Beograd, Serbia og Montenegro med vekt på solosang. I løpet av studietiden ble han engasjert i Operastudio ved Nasjonaltheatret i Beograd hvor han sang roller som blant annet Belcore i Elskovsdrikken, Dr. Falke i Flaggermusen. Han kom til Norge som stipendiat for beste student fra musikkfaktuletet i Beograd, og tok Masterstudiet i solosang i Kristiansand i 2004. Han har vært engasjert som solist med Beograd Symfoniske Radio-orkester og i rollen som Morales i Carmen med Serbiske Nasjonaltheater i Novi-Sad (Serbia og Montenegro) i 2003. Han har hatt rollen som Marquis D´Obigny i La Traviata ved Opera Island i regi av Jonathan Miller og dirigentene Marc Soustrot og Terje Boye Hansen, og i 2005 som alternering til tittelrollen i Don Giovanni også i regi av Miller. I 2005 sang han også solopartiet for baryton i Carmina Burana med Roma Symfoniorkester på Piazza di Campidoglio under ledelse av Silvio Barbato.

Stevica har også nylig hatt en gjesteopptreden med Opera i Tiden.